onsdag 25 maj 2011

Emelies webbprojekt ska hjälpa billuffare

Från Sydöstran, RONNEBY

Blir det Road trip genom Sverige i sommar? Då kan Emelie Johnson från Ronneby tipsa om smultronställen. Just nu arbetar hon fram en hemsida som ska inspirera och informera bilsemestrande svenskar.

Ronnebybördiga 22-åringen Emelie Johnsson flyttade för drygt två år sedan till Växjö för att utbilda sig till informatör på Linnéuniversitetet. Tillsammans med åtta andra studenter sitter hon nu med i en projektgrupp som arbetar fram en hemsida som både ska informera och inspirera till bilsemestrande i Sverige.

Att uppleva vacker natur, god mat och härliga sommarminnen behöver man inte ta flyget till Mallorca för, anser hon.

– Sverige är ganska bortglömt men här finns väldigt mycket att se. Det vi vill göra är att plocka fram landets absolut bästa smultronställen och dela med oss till andra, förklarar Emelie Johnsson som är projektledare för webbsatsningen.

Hemsidan billuffa.se, som har premiär på fredag, kommer utöver tips på smultronställen även innehålla information om bland annat trafikläget, om bilsäkerhet, musiklistor, billekar, praktiska tips och intervjuer med bland annat vägverket och sjukvårdare.

Emelie Johnssons egna smultronställen i Blekinge är Karön och Bökevik utanför Ronneby. Men i sommar uppmanar hon alla bilsemestrande blekingar att titta åt ett annat håll.

– Lämna södra Sverige och åk upp till Norrland. Jag har inte varit där själv men blir väldigt inspirerad när jag läser våra texter.

http://billuffa.se/

2 kommentarer:

  1. Du vet ju vem du ska besöka som ska guida dig genom Norrland! ;) Så glad att du blev inspirerad. Ser fram emot att se er hemsida och själv bli det. :) Kul med er medverkan i tidningen. Kram

    SvaraRadera